Más Amigos biluthyrnings villkor

Mas Amigos biluthyrning är ett samarbete med Centauro i Spanien.

Fria mil
Vid hyror genom Más Amigos ingår fria mil. Det vill säga att man under sin hyresperiod får köra hur långt man önskar bara man håller sig inom Spaniens fastland utan extra kostnader för hyrbilen.

SMART försäkring, 19-21€/dag
Observera att polisanmälan krävs för att försäkringsskydd skall träda i kraft.
SMART försäkring, kostar 19-21€/dag, minst 57€-63€ eller maximalt 228€-252€  beroende på bilgrupp. Om ingen extraförsäkring tecknas med bilhyran reserveras ett belopp av 700-900€ på kreditkortet för eventuella skador. Det reserverade beloppet friges då bilen lämnats tillbaka i motsvarande skick den levererades till kund.

Bilgrupp Extraförsäkring
pris per dag
Extraförsäkring
Minst per hyra
Extraförsäkring
Max per hyra
Deposition
M.A. avtal
A,A1,B,D 19 € 57 € 228 € 700 €
C,C1,C2,E,F1,E1,E2,F2,F3,F4,F5,F6,F7,P1 20 € 60 € 240 € 800 €
G1,G2,G3,H,I 21 € 63 € 252 € 900 €

Självrisken (Excess) är maximalt 1050-1900€ beroende på bilgrupp.

För mer detaljerad information om Centauros försäkringar, klicka här.

Hyresperiod
Det minsta antalet dagar, under samma kontrakt, man kan hyra en bil är 3 och största antalet dagar att hyra bil är 60 dagar. Villkoret att hyra upp till 60 dagar är att bokningen görs med mer än 31 dagar från början. D.v.s. om man bokar för 31 dagar kan man sedan inte förlänga bokningen utan får göra en ny bokning, bokningar över 31 dagar kan sedan förlängas upp till max 60 dagar.

Expressincheckning, 25€
Om man köper till Express incheckning kan man vid uthämtning i Alicante flygplats hämta nycklarna till hyrbilen i en speciell kö vid Centauros disk i ankomsthallen. Expressincheckning finns inkluderad i paketen "Comfort" och "Premium". Nattetid får man gå före de som inte tagit alternativet Expressincheckning i den kön som finns till disken.

Bränslepolicy
När du hämtar ut din bil kommer bränsletanken vara full eller delvis full. Du kommer bli debiterad för bränslekostnaden, med Basic paketet också en bränsleserviceavgift av 25€: innan du återlämnar din bil, var snäll och fyll upp det bränsle du använt. Om du återlämnar din bil med mindre bränsle än den hade när du hämtade ut den, kommer du debiteras en icke-återbetalningsbar servicekostnad på 25€ (obligatorisk med Basic paketet) plus för eventuell avsaknad av bränsle.
Var uppmärksam på bränslenivån vid upphämtning av bilen, den skall också överensstämma med vad som anges i kontraktet. Ta gärna ett foto av instrumentpanelen där kilometer antalet och bränslenivån framgår både vid upphämtning och avlämning av bilen.

Bilbarnstolar, 7€/dag
Det finns fyra olika typer av bilbarnstolar, samtliga till ett pris av 7€/dag eller max 84€ per hyra.

  • Rekommenderad för barn upp till 13 månader. Bakåtvänd.
  • Rekommenderad för barn från 13 månader upp till 3 år. Två varianter att välja mellan, en bakåtvänd och en i färdriktningen. Valet mellan stolarna görs vid upphämtningstillfället men bokas som vanligt vid bokningstillfället.
  • Rekommenderad för barn från 3 år. Kudde eller s.k. booster.

Nattuthämtning, 20€ (24:00 - 07:00)
Nattuthämtning finns endast tillgänglig på flygplatserna Alicante (ALC) och Murcia (MJV) och detta med ett giltigt flygnummer angivet i bokningen. Med nattuthämtning menas att hyrbilen hämtas ut mellan tiderna 24:00 och 07:00. Vid Nattuthämtning tillkommer en kostnad av 20€.

Ung förare 5€/dag (21 - 24år)
För förare från 21* till 24år tillkommer en kostnad av 5€/dag, minimum 15€ och maximum 70€.
*21 år är också minimum åldern, samt att man haft körkort i minst 1år.

Äldre föraravgift (> 75år)
Via Más Amigos avtal utgår ingen avgift för hyrestagare fyllda 75år eller mer.

Extraförare 7€/dag
För samtliga förare förutom hyrestagaren tillkommer en kostnad av 7€/dag, minimum 21€ och max 84€.

"Enkelvägs"-hyror 45€ inom provinser
"Enkelvägs"-hyra kallas en hyra där bilen hämtas upp på ett ställe och lämnas tillbaka på ett annat.
Vid upphämtnings/avlämnings platser inom samma provins, t.ex. Valencia, Murcia eller Andalusien tillkommer en kostnad av 45€, undantaget är hyror mellan Alicante, Torrevieja, Benidorm och San Javier som kostar 25€. Mellan provinser kostar en s.k. "Enkelvägs"-hyra 100€ (Barcelona 200€), undantaget är hyror mellan Alicante och Murcia flygplats då Centauro räknar in Murcia flygplats i Valenciaregionen. Denna typ av hyra finns ej tillgänglig för bil grupperna G1, G2, G3, H, I och P1.

Internationell försäkring 9€/dag
Om användandet av bilen sker utanför Spaniens gränser måste en tilläggsförsäkring tecknas och är också begränsad till de gränsande länderna Portugal, Andorra och Frankrike. Även med denna försäkring får inte bilen föras till eller från fastlandet. Priset för denna internationella tilläggsförsäkring är 9€/dag, minimum 27€ och maximum 90€.

GPS
GPS finns att hyra till en kostnad av 9€/dag eller maximalt 90€. En deposition av 100€ tas ut vid uthämtningen av bilen.

Betalning
Betalning sker enligt Centauros betalningsrutiner, med kreditkort Visa eller Mastercard, det är under inga omständigheter möjligt att betala med kontanter.
Vid bokning över internet har man möjligheten att betala bokningen redan vid bokningstillfället, väljer man där att inte betala läggs en avgift på bokningen av maximalt 20€. För er som inte brukar använda vår hemsida för att boka blir denna avgift i praktiken obligatorisk, med det har man inte möjligheten att betala vid bokningstillfället.
Vi vill här också nämna att vid användning av nordiska kreditkort ger Centauro kunden möjligheten att använda sig av den nordiska valutan eller Euro, vi rekommenderar att använda sig av Euro då man oftast får en bättre växlingskurs mot den nordiska valutan på så sätt. Vid återbetalning av bränsle eller annulleringen av reserveringen av ett belopp (depositionen) på kontot tar normalt ca. en vecka.

Debit- och kreditkort
Centauro kräver betalning med kreditkort, debitkort är enligt Centauros rutiner inte godkänd för betalning. Det finns undantag för när Centauro accepterar betalning med debetkort men då åsidosätts gällande avtal och Centauro kan begära ytterligare merkostnader av varierande slag.
Viktigt är också att det kreditkort som användes vid betalning online, är samma kort som ska användas vid upphämtning av bil (Betalning bensin m.m.) och är skrivet i samma namn som hyrestagaren.

© Más Amigos, C/Capitán García Gea 17, 031 82 Torrevieja España - +34 966 70 00 84 - webmaster@masamigos.com