Viktig information

Kategorier

Välj mellan tre kategorier: Basic, Comfort och Premium. Comfort- och Premium-paketen ger en viss rabatt, jämfört om du hade lagt till expressincheckning, extraförare, fullförsäkring etc separat. Observera att de tre kategorierna skiljer sig lite åt beroende var man hämtar ut sin hyrbil.

Exempel om du hämtar på Alicante flygplats

BASIC COMFORT PREMIUM
Bränslepolicy: lämna tillbaka tom. Ett bränsleservicetillägg på 25€ tillkommer alltid. Bränslepolicy: returnera med samma bränslemängd som vid upphämtning för full återbetalning av bränsledeposition Bränslepolicy: returnera med samma bränslemängd som vid upphämtning för full återbetalning av bränsledeposition
Grundläggande försäkring Grundläggande försäkring Smartförsäkring (fullförsäkring)
Självrisk och deposition Självrisk och deposition Ingen självrisk/ingen deposition
  Expressincheckning ingår Expressincheckning ingår
  Första extraföraren ingår* Första extraföraren ingår

*Förmån för Más Amigos medlemmar. Ingår ej i Centauros ordinarie Comfortpaket.

ALLA KATEGORIER Vid upphämtning av bilen kommer du utöver bilhyra, försäkring och eventuell deposition också att debiteras ett belopp för det bränsle som finns i tanken. 

BASIC Du lämnar tillbaka tanken tom men en "Flexi Fuel"-serviceavgift på 25€ tillkommer alltid vilket på bilhyror kortare än två veckor i praktiken gör Basic dyrare än Comfort. Då ingår dessutom extraförare i Comfortpaketet för Más Amigos medlemmar, vilket annars kostar 7 € extra per dag.

COMFORT OCH PREMIUM Belopp du debiterades för bränsle vid upphämtning återbetalas till fullo efter bilhyrans slut under förutsättning att du tankat upp till samma nivå som när du hämtade bilen.

 

Följande ingår alltid i priset

 • Grundförsäkring med självrisk, så kallad CDW (Collision Damage Waiver). En grundläggande försäkring som ingår och som gör att kunden inte är skyldig att ersätta alla kostnader vid en kollision eller olycka. Kunden är bara skyldig att betala upp till självrisken.
 • Gratis bilbyte vid olycka
 • Personlig försäkring för föraren
 • Stöldförsäkring
 • Obegränsad körsträcka (undantag Ibiza och Barcelona)
 • VAT (f.n. 21 %)

Vad inkluderas inte i någon försäkring?

 • Skador på tredje part eller på hyresfordonet på grund av oaktsamhet eller olämplig körning
 • Förlust av barnstolar.
 • Förlust, skada på eller stöld av nycklar, antenner, domkraft, säkerhetstrianglar och västar, vindrutetorkare, tanklock, bagageskydd eller någon annan fast eller mobil del av fordonet.
 • Skador på motorn genom oaktsamhet
 • Stöld av fordonet med nycklarna kvar i tändningen
 • Skador på fordonet eller på personer vid körning under påverkan av alkohol eller droger.
 • Böter på grund av brott mot trafikregler och -förordningar under hyresperioden är förarens ansvar. I händelse av att du åläggs böter tillkommer en administrativ avgift på 40 EUR i Spanien och Portugal.
 • Tankning med fel typ av bensin.
 • Förlust, skada på eller stöld av personliga tillhörigheter.

Hur kontaktar jag vägassistans 24h?

Spanien - (+34) 966 365 365
Portugal- (+351) 308 810 816

Vägassistans ingår i Smartförsäkringen.

Läkarintyg

Återbetalning för de oanvända dagarna vid en förkortning på bilhyra kommer återbetalas endast om det gäller ett dödsfall inom famijen eller allvarig sjukdom. Ett läkarintyg kommer begäras vid sjukdom och ska inlämnas inom en vecka efter att hyrbilen har återlämnats.

Alla andra orsaker kommer att bedömas hos Centauros om pengar återbetalas eller inte.

Mas Amigos biluthyrning är en del av vår medlemsservice. Om du ännu inte är medlem klicka här för mer information om medlemskap och vilka fördelar det medför. 

 

© Más Amigos, C/Capitán García Gea 17, 031 82 Torrevieja España - +34 966 70 00 84 - webmaster@masamigos.com